Novost! Barvna terapija z lučjo

Vpliv barv na naše počutje, razpoloženje in zdravje je resnično močan. Tega so se zavedali že v starem Egiptu, stari Grčiji, na Kitajskem, v Perziji in Indiji. V vseh teh kulturah so že davno nazaj poznali in s pridom uporabljali zdravljenje z barvami, tako imenovano kromoterapijo. Barve imajo velik vpliv na naše čustvovanje in posledično tudi na naše dojemanje in fizično telo, zato jim je vredno posvetiti pozornost.

Z barvno terapijo stimuliramo regenerativne procese, terapija pa služi kot preventiva, zdravljenje in rehabilitacijska metoda, ki blaži čustvene, duševne in fizične težave.prenos
Svetloba in barve tečejo skozi naše oči in sprožijo nastajanje hormonov ter tako vplivajo na zapleteno delovanje našega biokemičnega sistema. Ta sistem pa nato vpliva na naše počutje. Res je, da so nekateri žarki lahko tudi nevarni, če se jim izpostavljamo. Toda vidna svetloba in barve mavrice, blagodejno vplivajo na nas. Svetloba je naš najpomembnejši vir življenja. Človeško telo spreminja svetlobo v elektrokemično energijo, ki aktivira verigo biokemičnih reakcij, stimulira metabolizem in krepi imunski sistem.

Z barvno terapijo terapevt stimulira regenerativne procese, terapija blaži čustvene, duševne in fizične težave. Z izpostavljenostjo kože barvnim lučem stimuliramo znotrajcelične strukture in molekule, ki reagirajo na različno svetlobo. Z aktivacijo celičnih verig spodbudimo v telesu reakcije, ki sprožajo sekundarne odzive telesa. Barvna terapija z lučjo je naravna, neagresivna in neboleča metoda, ki je primerna za odrasle, otroke in tudi živali. Pri terapiji uporabljamo barvno lučko, ki jo je za potrebe refleksoterapije razvila refleksoterapevtka Lone Sorensen.

Barvna terapija z lučjo je po dogovoru brezplačno vključena v hormonalne tretmaje, Praxis Vertebralis in obrazno refleksoterapijo.

Naročila na: sabina@tretma-zate.si ali 041/950-934.