JAPONSKI COSMO LIFTING

Kaj je Japonski cosmo lifting?

Japonski cosmo lifting je ena izmed najboljših naravnih, predvsem pa neinvazivnih metod za pomladitev obraza. Gre za kombinacijo različnih metod obrazne refleksoterapije, ki na telo in obraz deluje celostno. S stimulacijo refleksnih točk in con na obrazu stimuliramo notranje organe, delujemo na celotni limfni sistem in uravnovešamo mišični tonus. Z metodo dosežemo učinek čiščenja organizma (detox) in izločanja toksinov iz telesa, vključujoč s kožo obraza. Japonski cosmo lifting je tretma, ki sprošča mišice telesa in obraza. Pomaga pri vzpostavitvi notranjega ravnovesja in ugodno vpliva na dobro počutje v celem telesu, kar se seveda izraža tudi na obrazu.

Japonski cosmo liftingMetodo Japonskega cosmo liftinga je razvila mednarodno priznana refleksoterapevtka Lone Sorensen. V več kot tridesetletnem obdobju svojega ustvarjalnega delovanja je ugotovila, da nobena druga naravna metoda ne prinaša takšnega učinka kot ravno Japonski cosmo lifting. Metoda je zelo popularna prav na Japonskem, kjer jo množično uporabljajo tudi znane osebnosti, na Danskem, Poljskem, v Španiji, Angliji, Avstraliji in Kanadi. V Sloveniji je metoda še relativno nepoznana.

Zakaj Japonski cosmo lifting?

V procesu staranja je vse izrazitejše pomanjkanje vode v celicah, naše obrazno tkivo zmanjšuje proizvodnjo kolagena in posledično začne koža izgubljati prožnost in elastičnost. Pojavijo se prve gube, koža se začne povešati, opaznejše pa postanejo tudi poškodbe, ki so nastale zaradi prekomernega izpostavljanja sončnim žarkom. Ta učinek je še posebej opazen na koži obraza zaradi obilice žilic in živcev. Večina ukrepov proti prehitremu staranju kože, ki so razpoložljivi na trgu, je invazivnih. Med njimi je najbolj razširjena uporaba kirurškega liftinga, botoksa, kolagena in podobnih polnil. Njihova uporaba vsekakor ne deluje blagodejno na telo in lahko vodi do nezaželenih stranskih učinkov, kot so prehod toksinov v druge dele telesa. Kreme in losjoni imajo pri tem malo ali skoraj nič učinka.

Vse to ima veliko opraviti s konceptom tradicionalne kitajske medicine, ki pojmuje človeško telo kot mrežo kanalov, kjer harmoničen pretok energije zagotavlja zdravje in lepoto. Pojav izraznih mišic lahko razumemo na dva načina: nastanejo kot izraz notranjega doživljanja in navad, lahko pa jih razumemo tudi kot čustvene brazgotine. Končno je na voljo tudi metoda, ki ne izboljšuje samo strukture vaše kože, temveč tudi blagodejno vpliva na ostale dele telesa. In poleg vsega nima nikakršnih stranskih učinkov. Z Japonskim cosmo liftingom obraza sprostimo notranje napetosti, kar lahko pojasni dobro počutje, ki nas prevzame ob tej terapiji. Z delovanjem na akupunkturne točke in refleksne cone obraza v kombinaciji z metodologijo Japonskega liftinga obraza in limfne stimulacije, z Japonskim cosmo liftingom obraza dosegamo izjemne rezultate glede videza celotnega obraza in hkrati blagodejno delujemo na zdravje kože in telesne težave.

Kako deluje?

sofi cosmo 1Japonski cosmo lifting je nevro-senzorični postopek, ki se ročno izvaja na obrazu, pri tem pa se uporablja naravne ekološke izdelke. Z metodo izvajanja delujemo neposredno na centralni živčni sistem in s tem stranki omogočimo, da se sprosti in jo prevzamejo prijetni občutki. Je ne-kirurška alternativa obraznemu liftingu. Z delovanjem na akupunkturne točke in refleksne cone obraza v kombinaciji z metodologijo Japonskega liftinga obraza in limfne stimulacije dosegamo izjemne rezultate glede videza celotnega obraza in hkrati blagodejno delujemo na zdravje kože in telesne težave. Z metodo uravnovešamo delovanje hormonalnega sistema in pospešimo proizvodnjo kolagena. Z Japonskim cosmo liftingom obraz oblikujemo tako, da je z dvigom obraznega tkiva videti svež in sijoč, obrazne mišice se učvrstijo, gube so manj izrazite. S stimulacijo obraznih tkiv pripomore k regeneraciji, poleg tega pa tudi učvrsti obrazne mišice. S stimulacijo živčevja in akupunkturnih točk se uravnoveša tudi telesno in duševno zdravstveno stanje. Zdravje in lepota v enem.

Za koga je primeren?

Japonski cosmo lifting obraza je primeren za ženske in moške vseh starosti. Pri mlajših ljudeh se izkaže kot odlična preventiva proti nastanku drobnih gubic in izgubi kolagena. S terapijami ostane koža napeta in zdrava. Pri zrelejši koži Japonski cosmo lifting zmanjša učinke obraznega staranja, kot so drobne gubice in starostne pege.

Ker z metodo uravnovešamo delovanje hormonalnega sistema, je metoda primerna tako za mladostnike v puberteti, kot tudi za nosečnice in ženske v menopavzi.

Z Japonskim cosmo liftingom občutno izboljšamo stanje mišic po obrazni paralizi. Izvajanje liftinga ima dvojni učinek: stimulacija obraznega tkiva prinaša vidne rezultate, stimulacija akupresurnih točk pa blagodejno vpliva na celotno telo in duha ter izboljšuje splošno počutje.

Kako poteka?

Japonski cosmo lifting izvajamo izključno ročno, brez uporabe katerega koli aparata. Osnova je 100-odstotno šipkovo olje.

Med tretmajem ležite na hrbtu, dotikamo se obraza in dekolteja. Priporočljivo je, da pridete brez ličil. Pred postopkom je potrebno odstraniti dolge in viseče uhane, očala ali kontaktne leče.

Učinek liftinga je viden že po prvi terapiji, saj je koža takoj videti sveža in sijoča. Da dosežemo trajnejši učinek, pa je potrebnih več zaporednih terapij. Najboljši rezultat dosežemo z dvanajstimi zaporednimi terapijami, ki jih izvedemo trikrat tedensko.

Možne reakcije

Tretma izjemno sprostitveno vpliva na telo, kar lahko povzroči dremež ali celo spanec med izvajanjem metode, občutek vročine ali mrazenja, nekateri pa med tretmajem ne zaznajo ničesar posebnega.

Po tretmaju stranke opažajo izboljšanje splošnega počutja, napet in sijoč obraz, tudi odmašitev sinusov. Nekateri opažajo mišično razbolelost, lahko se aktivirajo stara ne dokončno ozdravljena bolezenska stanja ali pa se skozi smeh, jok ali jezo sproščajo čustva.

Zaradi izjemne limfne stimulacije se po tretmaju priporoča, da pijete večje količine vode, saj z metodo dosežemo učinek čiščenja organizma in izločanja toksinov iz telesa.