SPROSTITVENA ENERGIJSKA REFLEKSOTERAPIJA STOPAL

Stres je odziv našega organizma na spremembe v okolju. Takšen odziv je lahko pozitiven, če se nam zdi, da okoliščine obvladujemo, ali negativen, če ocenimo, da razmer ne obvladujemo dobro. Zaradi sproščujočega učinka masaža blaži posledice stresa in vpliva na splošno dobro počutje.

Med tretmajem sedite ali ležite na hrbtu, stopala morajo biti gola. Po želji vam postrežemo s čajem.

Stopala kot odslikava celotnega telesa zrcalijo tudi eterično telo, na katerem so razporejeni energijski centri ali čakre. Med tretmajem uravnovešamo delovanje refleksnih con energijskih centrov, ki jih najdemo na stopalu.

Na fiziološki ravni čakre s svojimi energijami obdajajo organe v svoji bližini in vplivajo na njihovo zdravje. Motnje v delovanje čakre so lahko tudi napovednik bolezni, preden se le-ta manifestira z vso simptomatiko. Uravnovešanje poškodovanih energij lahko pomaga pri preprečevanju bolezni in pomaga telesu k samozdravljenju telesnih simptomov, ki so se pojavili.

Na psihološki ravni imajo čakre nalogo uravnavati različne dele naše osebnosti in vključevanje izkušenj v energijski sistem. Vsaka čakra vsebuje košček naše preteklosti in je povezana s temami, ki pripadajo posamični čakri.

Vsakemu glavnemu energijskemu centru ustreza tudi žleza z notranjim izločanjem, zato so hormoni na telesni ravni, njihova količina in kvaliteta tesno povezani s stanjem glavnih energijskih centrov.

Sprostitvena energijska refleksoterapija stopal uravnoveša delovanje telesnih funkcij in pripomore k sproščanju. Masažo začnemo z 10 minutno nožno kopeljo, za tem z lahkotnimi gibi stopala zmasiramo z oljem ali kremo.